Ons doel

Handbiketeam Euregio is is een samenwerking van diverse verenigingen, sportbonden, initiatieven voor mindervaliden, vrijwilligers en stichtingen van wielerbanen uit de regio’s Noordrijn-Westfalen, Noord- en Midden-Limburg, met het doel om de ontwikkeling van deze sport te bevorderen en te ondersteunen. Dit door wekelijks trainingen op de locaties Wieler- en Skateomgeving Herungerberg te Venlo, het Thyas Complex te Panningen en in de toekomst op Sportpark Houtrust te Haelen en toertochten kunnen worden georganiseerd in onze regio’s. Een ander doel is om de grensoverschrijdende sportieve samenwerking in de handbikesport in wedstrijd en recreatiefverband in deze regio’s te bevorderen.

Onze teamleden dienen lid te zijn van één van de (Toer- en) wielerverenigingen in de omgeving, zodat men tijdens de trainingen, toertochten en/of wedstrijden verzekerd is en de licenties via deze verenigingen worden aangevraagd. Hierdoor blijven ook de diverse (Toer- en) wielerverenigingen betrokken bij het Handbiketeam.

Onze trainingen wordt gehouden op de volgende dagen:

  • Elke donderdag van 19:30u tot 20:45u op het Thyas Complex te Panningen

    Waarschijnlijk zal vanaf 2018 de trainingen in Panningen verplaatst worden naar de nieuw aan te leggen wielerbaan te Haelen

  • Elke zaterdag van 11:00u tot 13:00u op de Wieler- en Skateomgeving Herungerberg in Venlo    Iedereen die geïnteresseerd is om met ons te trainen, kom gewoon eens langs of neem contact met ons op. Bij slecht weer kan een training geannuleerd worden.